Την Τρίτη 5 Μαρτίου επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο μας μία μικρή ομάδα παιδιών του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Γυμνασίου Κωφών και Βαρηκόων  Πανοράματος, μαζί με τους εκπαιδευτικούς  και τους βοηθούς τους. Ήταν η πρώτη φορά που ένα άλλο σχολείο επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας και η ανυπομονησία των παιδιών μας ήταν μεγάλη. Από την προηγούμενη μέρα τα παιδιά εξέφρασαν απορίες για το πώς θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν  με τα βαρήκοα παιδιά , πως θα παίξουν μαζί και πως  θα μπορέσουν να τους μεταφέρουν αυτά που θέλουν να τους πουν. Έτσι, όταν έφτασαν οι καλεσμένοι μας όλα τα παιδιά ήταν πολύ  συγκεντρωμένα σε όσα τους εξήγησαν οι εκπαιδευτικοί των βαρηκόων, οι οποίοι ήταν γεμάτοι χιούμορ και κέφι.  

 

Μας μίλησαν για το κοχλιακό εμφύτευμα και πόσο βοηθά την ακοή τους , μας έδειξαν πολλές λέξεις στη νοηματική και τέλος ένα από τα παιδιά του Γυμνασίου μας διηγήθηκε την ιστορία του Έλμερ, του παρδαλού ελέφαντα, ενώ τα άλλα παιδιά του Γυμνασίου, ταυτόχρονα, μετέφεραν το παραμύθι, χρησιμοποιώντας τη  νοηματική.

 

Στη συνέχεια τα παιδιά του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Γυμνασίου Κωφών και Βαρηκώων  μοιράστηκαν στις τάξεις και συνεργάστηκαν με τα παιδιά μας σε κοινές δραστηριότητες.

           

Όταν έφτασε η ώρα να μας αποχαιρετήσουν, τα παιδιά των δύο σχολείων αγκαλιάστηκαν και ήταν σα να ακούστηκε δυνατά το μότο του νηπιαγωγείου μας  ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ. Ήταν μία υπέροχη μέρα.