Το εργαστήρι δεξιοτήτων με τίτλο ¨Έλα στη θέση μου να έρθω στη δική σου¨ συνεχίστηκε δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τις έννοιες των αναγκών και των δικαιωμάτων που έχει ο καθένας μας. Ο Χάρτης των δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ υπήρξε το σημείο αναφοράς μας. Η 20η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού κι εμείς προετοιμαστήκαμε για να τιμήσουμε αυτή την επέτειο. Τα παιδιά παρουσίασαν και κατέγραψαν τις απόψεις τους σχετικά με την σημασία του κάθε ξεχωριστού δικαιώματος. Περιέγραψαν κάρτες με προβληματικές καταστάσεις και δημιούργησαν τον εννοιολογικό χάρτη που περιελάβανε γραφές και εικόνες.
Τα δικαιώματα ανάλογα με το περιεχόμενό τους, χωρίστηκαν στις τέσσερις βασικές ομάδες, όπως αναφέρονται στη σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού της UNICEF. Επεξεργαστήκαμε τις κατηγορίες των δικαιωμάτων (Δικαιώματα Ανάπτυξης, Δικαιώματα Επιβίωσης, Δικαιώματα Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής). Τα παιδιά παρουσίασαν τη γνώμη τους σε μικρές ομάδες και έπειτα από συζήτηση στην ολομέλεια αποφασίστηκε η ταξινόμηση των δικαιωμάτων στις τέσσερις ομάδες.
Χρησιμοποιήσαμε την Τέχνη ως μέσο για την ανάδυση των συναισθημάτων. Τα παιδιά παρατήρησαν και αναγνώρισαν τα συναισθήματα των παιδιών στους πίνακες του Γεώργιου Ιακωβίδη . Στη συνέχεια, μέσα από ρουτίνες σκέψης, έκαναν υποθέσεις σχετικά με ποια δικαιώματα περιγράφει ο κάθε πίνακας. Έπειτα, δραματοποίησαν με τον δικό τους δημιουργικό τρόπο την προβληματική κατάσταση .
Τα παιδιά ζωντάνεψαν τους πίνακες χρησιμοποιώντας τη γωνιά της μεταμφίεσης Η δραματοποίηση τους έδωσε την ευκαιρία να μπουν στη θέση των ηρώων και να περιγράψουν τα συναισθήματά που ο ζωγράφος απεικόνισε.
Χωρίσαμε τους πίνακες του Γεώργιου Ιακωβίδη στις 4 κατηγορίες δικαιωμάτων και τους παραλληλίσαμε με τις σύγχρονες φωτογραφίες που παρουσιάζουν παιδιά που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργήσαμε την πινακοθήκη των δικαιωμάτων των παιδιών.