Για άλλη μια χρονιά τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας γιόρτασαν την αποκριάτικη περίοδο όπως της αρμόζει! Μασκαρέματα, τραγούδια, σερπαντίνες, μάσκες, αποκριάτικες ιστορίες και παραδοσιακά έθιμα, είχαν τις τελευταίες εβδομάδες την τιμητική τους! Τα παιδιά διασκέδασαν και ταυτόχρονα έμαθαν με βιωματικό τρόπο για τις αποκριάτικες παραδόσεις του τόπου μας και παρακολούθησαν πως γιορτάζεται το καρναβάλι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Την Τσικνοπέμπτη οργανώθηκε το καθιερωμένο πάρτι μας. Τα παιδιά φορώντας τα κοστούμια τους  χόρεψαν, έπαιξαν χαρτοπόλεμο και διασκέδασαν στους καρναβαλικούς ρυθμούς!

  Με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων τα παιδιά μας τίμησαν το έθιμο του τσικνίσματος απολαμβάνοντας burgers και σάντουιτς με γαλοπούλα και μοτσαρέλα. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαρία και την κ. Πένη που επιμελήθηκαν τα υπέροχα εδέσματα!

 Η κυρία Αφροδίτη, η δασκάλα των Αγγλικών, μας ταξίδεψε σε όλα τα γνωστά μεγάλα Καρναβάλια που διοργανώνονται αυτή την περίοδο ανά την υφήλιο. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε το Βενετσιάνικο καρναβάλι, αλλά και η μεγάλη παρέλαση στο Ρίο! Επίσης, μέσα από μια καρναβαλική ιδεοθύελλα, δημιουργήσαμε το συννεφόλεξο της αποκριάς.

Είχαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε τις δικές μας μάσκες, να διακοσμήσουμε τις τάξεις μας και να ετοιμάσουμε μικρούς χαρταετούς για να τους ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας! Και φυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν από τους εορτασμούς μας το παραδοσιακό γαϊτανάκι και το Face painting.

  

Η αποκριάτικη περίοδος μας γέμισε χρώματα, ρυθμούς, χαρά και όμορφες αναμνήσεις! Ευχόμαστε σε όλους καλή Καθαρή Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή!